You are currently viewing Oportunităţi pentru extinderea activităţii

Oportunităţi pentru extinderea activităţii

Afacerea merge bine şi perspectivele de creştere sunt promiţătoare. Este momentul potrivit pentru a analiza şi optimizarea costurilor.

Iar dacă activitatea merită extinsă şi către alte state este necesară o analiză a nivelurilor de impozitare, pentru o decizie cât mai favorabilă.

De asemenea, o selecţie poate fi efectuată şi dpdv geografic pentru distanţe optime.

Ţinteşti o anumită piaţă unde să ţii pasul cu concurenţii tăi sau doreşti să testezi noi zone însă documentarea prealabilă este vitală.

Chiar dacă aplici un model deja verificat ai coordonate proprii care trebuie adaptate local.

Impozitarea rămane elementul de bază în fundamentarea deciziei care trebuie corelată cu obiectivele pe termen lung.

 

Iată o selecţie a celor mai bune soluţii actuale în domeniul afacerilor:

Olanda rămâne una dintre cele mai prietenoase ţări pentru investitori, cu o calitate bună a vieţii, costuri de pornire de 4% din VNB pe cap de locuitor și are un impozit pe afaceri de 25,8%.

Cehia are o bună deschidere către investitori cu costuri de pornire de 1,1% din VNB, taxă de 19% pentru cosntructori şi echitate prin salarii rezonabile.

Irlanda cu costuri competitive şi taxă redusă de 12,5% rămane o destinaţie de afaceri populară.

Marea Britanie atrage prin deschiderea gratuită de noi afaceri şi taxă de 19%, forţă de muncă calificată, infrastructură eficientă, flexibilitate şi reglementare excelentă.

EAU cu localizare foarte bună şi fără taxare, cu excepţia afacerilor bancare şi hoteliere.

Qatar cu o infrastructură de înaltă calitate, stabilitate, siguranţă sporită, diversitate şi taxă de 10%.

India merită ca piaţă mare de desfacere, costuri operaţionale reduce, focus pe producţie şi potenţial extraordinar de creştere.

Malaezia a devenit o zonă propice dpdv climă şi costuri, oferind diverse beneficii medicale şi recreative cât şi siguranţă şi potential de dezvoltare accelerată.

Singapore este un centru financiar şi strategic important, operând ca o economie liberă cu taxare redusă la 17%, cu focus pentru inovaţie şi tehnologie şi o forţă de muncă bine pregătită.

 

Pe lânga acestea, ca jurisdicţii, mai sunt zonele libere cu statut special în plin avânt de dezvoltare cum ar fi in Azerbaijan sau deja rulate cât şi oraşele satelit noi din Egipt şi Arabia Saudită, operaţionale în cca 3 ani.

Reforma fiscală internaţională iniţiată de OCDE va conduce la o reconsiderare datorită uniformizării taxării.

 

Echipa Nexia ABS vă sprijină în operaţiuni cu promptitudine. Contactaţi-ne !

Lasă un răspuns